Barco

Het Belgische Barco is nieuw
in ons assortiment.

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

Barco

Het Belgische Barco is nieuw in ons assortiment. Het past perfect in ons programma dat smart technology combineert met allerlei vormen van medische observatie, registratie, communicatie, informatie en administratie.

Barco is oorspronkelijk opgericht om Amerikaanse radio’s te assembleren (jaren ’30 vorige eeuw): Belgian American Radio COrperation. In 1949 begon het bedrijf televisies te produceren, vanaf 1962 met afstandsbediening. In 1967 werd al een kleuren(transistor) TV gelanceerd. In 1986 al introduceerde Barco voor medisch gebruik een monitor met een voor die tijd een ongekende scherpte en kleurnauwkeurigheid. Inmiddels heeft Barco daarmee een graad van perfectie bereikt waar in de medische zorg volledig op wordt vertrouwd. Dankzij deze perfectie zijn veel diagnoses eerder gesteld en nauwkeuriger bepaald, onder meer op het gebied van borstkanker.

Innovatief is het bedrijf van begin af aan altijd geweest en dat is het nog steeds: niet minder dan een kwart van de 3600 medewerkers houdt zich bezig met R&D.

Met de Demetra ontwikkelde het bedrijf een compleet nieuw digitaal, intuïtief te gebruiken diagnostisch hulpmiddel voor dermatologen, plastisch chirurgen en wondverzorgers. Het is een multifunctionele dermatoscoop met tal van eigenschappen waarover een analoge dermatoscoop niet beschikt. Het is logisch vervolg op de eerdere innovaties die Barco ten behoeve van de zorg heeft ontwikkeld.

Barco is met dit instrument op tal van terreinen vernieuwend: het is digitaal en niet analoog, het wordt geleased en niet verkocht. De Dematra by Barco wordt nog continu doorontwikkeld, onder meer geschikt gemaakt voor deeplearning en A.I. Gebruikers worden automatisch door updates voorzien van de nieuwste software, zonder dat daarvoor kosten in rekening worden gebracht.

Demetra by Barco is MDR proof.

barco monitor
Innovatief is het bedrijf Barco van begin af aan altijd geweest en dat is het nog steeds

Specialiteit
Check + Care is gespecialiseerd in onder meer DICOM, maar ook in de medische xenon verlichting van Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiëntvriendelijk zijn.

Check + Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk