Demetra by Barco

de nieuwe norm in dermatoscopie

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

Demetra by Barco: de nieuwe norm in dermatoscopie

Barco, de zeer innovatieve Belgische producent van onder meer monitoren voor medisch gebruik, heeft een instrument ontwikkeld voor de dermatoloog dat het diagnostisch inzicht verbreedt en verdiept: de Demetra. De Demetra is compleet afwijkend van de conventionele dermatoscopen. Ten eerste is de Demetra niet te koop, ten tweede is de Demetra oneindig veel veelzijdiger dan de conventionele dermatoscoop, het instrument is zelfs al voorbereid voor deeplearning en A.I..

De Demetra biedt behalve voor dermatologen, ook plastisch chirurgen en wondverzorgers een kwantitatief en kwalitatief beter beeld (autofocus) van een groter formaat, voorzien van een overzichtelijke maatverdeling. Daarnaast biedt de Demetra grote praktische voordelen zoals fotovergelijking-mogelijkheden, inmeten (diagonalen, omtrek en opp.) van laesies, tal van filteropties en dataopslag in de cloud onder meer.

Het toestel is voorbereid op deeplearning en A.I. De software updates worden automatisch uitgevoerd, er zijn geen additionele kosten aan verbonden.

Meer gebruiksgemak, meer inzicht, meer functionaliteiten dan conventionele dermatoscopen hebben te bieden. Overigens, die zijn hiermee niet meteen compleet overbodig geworden. Dematra gaat namelijk verder daar waar de mogelijkheden van de conventionele dermatoscoop eindigen.

De Demetra verdiept, verheldert en verbreedt de diagnosemogelijkheden van de dermatoloog, plastisch chirurg en andere specialisten. Met name de mogelijkheid om de verschillende stadia van een behandeling niet alleen helder, maar door de schaalverdeling ook visueel overzichtelijk in beeld te brengen, is van grote praktische waarde. Net als de vergelijkingsmogelijkheid waarbij twee beelden naast elkaar worden getoond en een ontwikkeling zichtbaar gemaakt. Instructief, overtuigend wat betreft beeldgrootte, scherpte, kleurgetrouwheid.
Superieure micro-elektronica als aanvulling op de traditionele dermatoscopie.

Lease

De Demetra dermatoscoop wordt niet gekocht, maar geleased, waarbij geldt dat de tarieven afnemen naarmate er meer contracten per instelling worden afgesloten. Deze constructie heeft grote voordelen voor de gebruikers:

 • Altijd kosteloze vervanging of reparatie als er iets aan het instrument mankeert;
 • De gebruikers hebben steeds de beschikking over de allernieuwste software;
 • Nieuwe ontwikkelingen worden zonder uitstel beschikbaar gesteld zonder vergoeding;
 • Het kostenpatroon is laag, overzichtelijk en voorspelbaar;
 • Korte contractperiode: 12 maanden, per gelijke periode te verlengen;
 • De geheugenfunctie maakt ontwikkelingen van een behandelingsproces overzichtelijk en helder;
 • Waarbij de schaalverdeling nog voor extra inzicht zorgt;
 • Voldoet aan de MDR;
 • Geen veroudering, geen afschrijving.

Demonstratie of offerte

Wilt u de Demetra by Barco zelf bedienen en het gebruiksgemak ervaren en de mogelijkheden onder ogen zien? We maken graag een vrijblijvende afspraak.
Mocht u om een of andere reden een afspraak op afstand prefereren (zoals in Coronatijden bijvoorbeeld) dan is het ook mogelijk om een Zoomafspraak te maken. U heeft het apparaat dan niet zelf in handen, maar kunt op afstand een real time demonstratie krijgen, waarbij alle aspecten van de Demetra kunnen worden getoond die voor u relevant zijn.

  Demetra by Barco, de nieuwe norm enz

  Technische specificaties

  Afmeting: 231 x 143 x 78 mm.
  Gewicht: 552 gram.
  Touchscreen technologie: AMOLED 1920x 1080 (16:9)
  WiFi protocol: IEEE 802.11 a/b/g/n/ac
  Certificatie:: CE (MDD 93/42/EEC; A1: 2007/47/EC class 1)
  Interne camera: 3840 x 2160 (16:9)
  Secondary camera: 3264 x 1836 (16:9)

  Barco Demetra dermatologische mode
  barco-logo
  Specialiteit:
  Naast tal van andere (DICOM!) ook de medische speciaal-verlichting van o.m. Ushio.

  Check + Care is techniek gedreven.
  We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiƫntvriendelijk zijn.

  background-single-icon

  Check & Care

  Ondersteunende techniek voor de medische praktijk