Historie & Achtergrond

Dit is onze achtergrond
die ook in de toekomst
ons denken en handelen
zal blijven bepalen.

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

Historie & Achtergrond

De heelkunde heeft van begin af aan altijd gebruik gemaakt van gereedschappen en andere hulpmiddelen om resultaten te bereiken. De barbier met zijn vaardige hand in het hanteren van scharen en messen was de feitelijke voorloper van de chirurgijn.

Onze voorouders werden behandeld (of ze behandelden zelf) met gereedschappen waar de moderne mens niet meer aan moet denken, maar het is een feit dat er bijna geen technische ontwikkeling is geweest of er werd meteen emplooi voor gezocht in de medische praktijk.

Instrumentmakers en medici trokken en trekken samen op, tot heil van de patiƫnt, want daarom draait het altijd. In de huidige tijd kijken we niet altijd met nostalgie terug op de instrumenten die bijvoorbeeld in de collectie Griffioen in Delft zijn opgenomen, maar het is in elk geval een feit dat de beroepen van medicus en die van instrumentmaker een grote verandering hebben doorgemaakt. In beide praktijken is het ambacht nooit helemaal verdwenen, maar wel steeds iets van minder belang geworden naarmate de instrumenten meer taken beter kunnen verrichten.

De medische techniek van nu is onlosmakelijk verbonden met/afhankelijk van ontwikkelingen zoals automatisering, digitalisering, robots, printtechnieken.

MESO, Barco, MEDlight en Ushio: het zijn stuk voor stuk vertegenwoordigers van het nieuwe denken, van innovatieve techniek die het de medische professional gemakkelijker maken nog beter te presteren.

In diagnostisch en curatief opzicht worden steeds weer hulpmiddelen uitgevonden die het eerder onmogelijk geachte haalbaar maken en het einde van die ontwikkeling is nog lang niet in zicht. Mits in de juiste handen en goed toegepast, is de rol van het medische instrumentarium tegenwoordig groter dan ooit, maar de mits aan het begin van deze zin is cruciaal.

Want ook de nieuwste gereedschappen en apparatuur kunnen slechts goed functioneren bij de gratie van de kennis en bezieling van echte vakmensen in de zorg.

Als d.g.a. van Check + Care en als overtuigd technicus vertegenwoordig ik graag de praktische technische componenten waarmee u uw medische of zorgprestaties naar een nog hoger niveau kunt tillen.

De medicus en de technicus, het is een beproefd productieve combinatie, gebaseerd op een eeuwenoude traditie. Wij maken daar graag deel van uit: onze technische inzichten brengen de medicus verder. Ons specialisme is de ondersteunende techniek voor de medische praktijk van nu. Het beste van twee werelden verenigen.

Dat is onze achtergrond die ook in de toekomst ons denken en handelen zal blijven bepalen.

Jan Sleeuwenhoek, Check + Care.

retro surgery
De barbier met zijn vaardige hand in het hanteren van scharen en messen was de feitelijke voorloper van de chirurgijn. De ontwikkeling van medische instrumenten is sindsdien constant in beweging.

Specialiteit
Check + Care is gespecialiseerd in onder meer DICOM, maar ook in de medische xenon verlichting van Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiƫntvriendelijk zijn.

Check + Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk