Check + Care

is dermatologen, plastisch chirurgen,
wondverzorgers (o.m.) en
MDL-specialisten van dienst

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

Check + Care is dermatologen (plastisch e.a.) chirurgen, urologen, gynaecologen, kno-artsen, wondverzorgers en MDL-specialisten van dienst met instrumenten die diagnoses en anamneses vergemakkelijken door haarscherpe beeldvorming en de werkefficiëntie verbeteren door DICOMworklists, beveiligde dataopslag (MESO en Demetra) en soms zelf vergelijkingsmogelijkheden of diagnosehulp (Demetra)

De analoge optische instrumenten van Heine zijn in brede kring vertrouwd. Vooral onder KNO-artsen, oogartsen, anesthesisten, dermatologen. Met de introductie van de innovatieve, digitale Demetra by Barco krijgen niet alleen dermatologen, maar ook plastisch chirurgen en wondverzorgers (o.m.) een instrument in handen dat niet alleen meer huidoppervlak in kaart brengt, maar dat ook nog eens middels autofocus scherper doet. Inclusief schaalverdeling als dat gewenst is. Vergelijkingsmogelijkheden, twee of meer beelden naast elkaar, maken het mogelijk ontwikkelingen nauwkeurig te volgen. Patiëntgegevens kunnen gemakkelijk worden ingevoerd om een worklist aan te maken. De gemaakte beelden worden efficiënt en veilig opgeslagen in PACS/VNA.

De diagnostische voordelen van de MESO-camera’s en de MESO IBox recorders zijn inmiddels bij tal van Nederlandse ziekenhuizen goed bekend.
De camera’s en recorder werken met een DICOM (of HL7) worklist, verzenden beelden naar PACS/VNA, maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld in de Spoedeisende Hulp een opname te maken met Compact of de PRO-camera en dat beeld ter beoordeling veilig en beschermd door te sturen naar een dienstdoende specialist voor oordeel of instructie.

De IBox is zowel geschikt om video-opnames en/of stills te maken van inwendige onderzoeken.

Diagnotiseren, de beelden delen voor overleg of voor instructieve doeleinden: de MESO-recorder maakt het mogelijk. Veilige opslag in PACS/VNA.
Heine, met analoge en Demetra met digitale technieken maken het de dermatoloog mogelijk om zich een oordeel te vormen op grond van superieure lens- en lichttechniek.

Een groot voordeel van zowel MESO als van Demetra is dat de resultaten van het onderzoek meteen vastgelegd kunnen worden. Veilig worden verzonden naar PACS/VNA (MESO) of opgeslagen in het patiëntendossier in de cloud van Demetra. In elk geval: beschikbaar voor consultatie, meteen of in een later stadium, veilig afgeschermd voor onbevoegden.

Belichting speelt een belangrijke rol in bijna alle vormen van diagnotisering. Check + Care heeft voor elke medische lamp, van microscoop tot en met endoscopie lichtbron een adequate vervanger van hetzelfde merk of van een alternatieve producent met minimaal gelijke waarden.

Het Japanse Ushio levert ook een waardevol aandeel in de diagnostiek, met onder meer speciale xenon lampen voor microscopie en voor endoscopie.

Geavanceerde techniek, dienstbaar aan het medisch onderlegde oog.

Specialiteit
Check + Care is gespecialiseerd in onder meer DICOM, maar ook in de medische xenon verlichting van Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiëntvriendelijk zijn.

Check + Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk