Check + Care

is een echte DICOM-pionier.

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

DICOM

Check + Care is een echte DICOM-pionier. We hebben van begin af aan de grote voordelen van betrouwbare en efficiënte distributie van visuele medische informatie ingezien. Met DICOM worden verschillende doelen tegelijk gediend:

  • Optimaal beveiligde medische communicatie;
  • Gecombineerd met een administratieve efficiency;
  • Maximale preventie t.a.v. persoonsverwisseling en andere fouten;
  • Tijdwinst.

Voor dermatologie, cosmetische chirurgie en andere medische disciplines waarbij beeldvorming en de veilige archivering daarvan een belangrijke rol spelen zijn de camera’s van MESO van grote waarde.
Vanaf de visuele anamnese tot en met de opnames van het eindresultaat van de behandeling, gekoppeld aan naam, behandelingsdata, transport naar en opslag in patiëntendossier, alles gebruiksvriendelijk en top efficiënt.

Dat geldt tevens voor de MESO IBox recorder voor beeldvormende medische specialismen.
Nog meer DICOM efficiency en gebruikersvriendelijkheid voor klinieken en zelfstandige praktijken is haalbaar met MESO SonoWin®. Software die onder meer gekoppeld kan worden aan de camera’s en recorders van MESO, maar ook aan de hardware van alle toonaangevende fabrikanten (zoals Canon). Administratie, archivering, transport en opslag. DICOM van topniveau.

DICOM is helaas nog geen standaard in ons land en in andere landen is de belangstelling voor deze efficiënte vorm van medische communicatie helaas nog betrekkelijk gering.
Check + Care is en blijft zeer alert op de communicatieve mogelijkheden van onze instrumenten en installaties.
De praktijk is echter nog weerbarstig: menig fabrikant kiest voor eigen oplossingen, al dan niet gekoppeld aan bronnen van buiten.
Zoals bijvoorbeeld Heine met de Delta 20 T.

Delta 20 T

Mooi voorbeeld van klassieke analoge medische techniek, gekoppeld aan de digitale mogelijkheden van MESO: de T20 dermatoscoop van Heine kan middels een adapterring worden gekoppeld aan de MESO-Pro body camera. Het resultaat is ongeëvenaarde scherpte op royaal formaat, gevoegd bij de koppeling aan de DICOM worklist en de voorziening de beelden rechtstreeks te versturen naar de PACS/VNA.

Voor andere Heine dermatoscopen geldt dat er geen opnamen mee kunnen worden gemaakt die opgeslagen en verzonden kunnen worden naar andere media, uitgezonderd de Heine iC1 die gebruik maakt van de mogelijkheden die de Apple iPhone biedt. Geen DICOM en nogal wat omslachtige handelingen nodig.

Met het softwareprogramma van MESO, SonoWin introduceert Check+Care een uniek betaalbaar/veelzijdig automatiseringspakket voor medische praktijken en klinieken. Onbegrensde opslag van beeldmateriaal onder (veel) meer.

dicom topnivo
DICOM van topniveau: de MESO IBox
HEINE-Dermatoscope-iC1
Specialiteit:
Naast tal van andere (DICOM!) ook de medische speciaal-verlichting van o.m. Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiëntvriendelijk zijn.

background-single-icon

Check + Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk