MEDlight

De innovatieve Duitse fabrikant
van dermatologische apparatuur.

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

MEDlight

De innovatieve Duitse fabrikant van dermatologische apparatuur MEDlight is door Check + Care in de Nederlandse gezondheidszorg geïntroduceerd. MEDlight is een specialist pur sang. Het bedrijf ontwikkelt en produceert uitsluitend apparaten en installaties voor de dermatologische praktijk die uitmunten door nauwkeurigheid en bedieningsgemak en -zekerheid.

De UV A en UV B belichtingstijden worden nauwkeurig bijgehouden en gemonitord. De ergonomische vormgeving van de apparaten draagt nog verder bij aan de behandelvriendelijkheid van psoriasis- en andere patiënten met huidaandoeningen.

MEDlight is innovatief, mensgericht en kent zowel manueel instelbare als geautomatiseerde behandelprogramma’s. Flexibiliteit in alle opzichten. De fraaie vormgeving van de apparatuur staat altijd in dienst van de functie en niet andersom: ergonomie en patiëntvriendelijkheid van hoogste niveau.

Het MEDlight-programma voorziet onder meer in belichtingscabines (N-LINE en N-LINEpro), de OCTAderm (ook geschikt voor thuisgebruik), een nieuw ontwikkelde hand- voetstraler N-LINEt en de praktische PDT, Treviolux.

MEDlight is onlangs verhuisd naar een nieuwe, grotere productielocatie. Dat gegeven, gecombineerd met nieuwe productontwikkelingen kan voorlopig helaas tot oplopende levertijden leiden. Orders worden in volgorde van binnenkomst behandeld.

Alle MEDlight producten voldoen aan de MDD-norm tot en met 2023, op zeer korte termijn zullen alle MEDlight producten aan de MDR voldoen.

Deze innovatieve Duitse fabrikant van dermatologische apparatuur MEDlight is door Check + Care in de Nederlandse gezondheidszorg geïntroduceerd. MEDlight is een specialist pur sang.
In 1957 opgericht als Saalmann GmbH, sinds 2010 onder de naam van MEDlight heeft het bedrijf nooit iets ander ontwikkeld en geproduceerd dan dermatologische phototherapie-apparatuur. In 1994 al werd de eerste lichtcabine geïntroduceerd, In 2005 werd de basis gelegd voor de huidige generatie lichtcabines die wereldwijd (in ruim 60 landen) worden ingezet om huidziekten te bestrijden. In het VK heeft MEDlight een marktaandeel van iets minder dan 100%.

Het bedrijf ontwikkelt en produceert nog steeds uitsluitend apparaten en installaties voor de dermatologische praktijk die uitmunten door nauwkeurigheid en bedieningsgemak en -zekerheid.

Helaas kent MEDlight op dit moment leveringsproblemen. Het kan niet altijd aan de sterk gestegen vraag voldoen. Neem contact met ons op voor inzicht in de actuele mogelijkheden.

nline-pro-001
C&C 30-09-'21, 007
C&C 30-09-'21, 014
Het bedrijf ontwikkelt en produceert uitsluitend apparaten en installaties voor de dermatologische praktijk die uitmunten door nauwkeurigheid en bedieningsgemak en -zekerheid.

Specialiteit
Check + Care is gespecialiseerd in onder meer DICOM, maar ook in de medische xenon verlichting van Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiëntvriendelijk zijn.

Check + Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk