MESO

De pioniers van MESO
hebben een
belangrijke missie

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

MESO

De pioniers van MESO hebben een belangrijke missie: sinds 1993 is dit Ingenieursbüro MEdizinische SOftware constant op zoek naar het vereenvoudigen en beveiligen van medische informatiestromen. In hardware en vooral ook in software.

MESO specialiseert zich in een aspect dat ook in de medische praktijk nog steeds aan belang wint; registratie in de vorm van stilstaand of bewegend beeld, efficiënt gekoppeld via de DICOM (of HL7) worklists en optimaal beveiligd. State of the art DICOM.
De apparatuur van MESO is behalve veilig, ook zeer gebruikersvriendelijk, iedereen kan er na een zeer korte training probleemloos mee omgaan.

Het programma voorziet in twee camera’s en een recorder:

  • De MESO compact-camera, zeer eenvoudig te bedienen, beelden worden rechtstreeks verzonden naar PACS/VNA, of andere gekozen bestemming. Efficiënt werken via de worklist;
  • MESO Pro Body: professionele camera met nog veel meer mogelijkheden dan de compact-camera, maximale beeldkwaliteit. Groot bedieningsgemak. Kan onder meer worden gekoppeld aan een Heine DELTA 20T dermatoscoop. Efficiëntie bereikt via de worklist;
  • De MESO-IBOX Touch is een recorder die speciaal is ontwikkeld voor endoscopie. Gekoppelde worklist, voorzien van aanraakscherm. Voetschakelaar mogelijk. Behalve voor endoscopie ook inzetbaar voor KNO en andere onderzoeken (colposcopie!).
    De MESO-IBOX 4K is een DICOM-recorder voorbereid op de nabije toekomst. Meer beeld wordt gevormd in nog hogere resoluties, 4K. De IBox 4K kan deze beelden veilig in DICOM-format in de PACS/VNA plaatsen.

MESO is de onbetwiste pionier op het gebied van de medische beeldvorming, optimale workflow en voorzien van veilige verbindingen en dataopslag, PACS/VNA of ander medium.

De MESO-camera’s en recorders voldoen aan de MDR.

Software
MESO is niet voor niets een afkorting van Medizinische Software. Het ingenieursbureau ontwikkelde met SonoWin® een softwareprogramma met ongekende mogelijkheden voor de medische praktijk; niet alleen voor endoscopie, maar ook voor gynaecologie en andere beeldvormende specialismen, zoals cardiologie.

Patiëntregistratie, worklist aanmaak, registratie en opslag van onderzoek en diagnose, opslag in PACS tot en met de administratieve verantwoording, alles in één enkel gebruikersvriendelijk programma. Uiteraard in DICOM-format. MESO heeft met deze software een totaaloplossing ontwikkeld voor medische praktijken en -klinieken. Kan worden gekoppeld aan de hardware van alle grote merken en is prijstechnisch hoogst interessant!
Check+Care is exclusief vertegenwoordiger voor Nederland voor SonoWin®. We geven graag een demonstratie van de mogelijkheden.

meso dicom camera
Dit Ingenieursbüro MEdizinische SOftware constant op zoek naar het vereenvoudigen en beveiligen van medische informatiestromen.
meso cameras

Specialiteit
Check + Care is gespecialiseerd in onder meer DICOM, maar ook in de medische xenon verlichting van Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiëntvriendelijk zijn.

Check + Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk