MESO DICOM-camera’s

Het Duitse ingenieursbureau voor
Medische Software produceert
behalve software ook
DICOM-camera’s en recorders.

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

MESO maakt het gemakkelijk om beelden op te nemen en rechtstreeks naar PACS/VNA of andere opslag te sturen van waaruit de opnamen gemakkelijk zijn op te roepen door daartoe bevoegden. De camera is ook geschikt voor video-opnamen en als barcode of (QR)reader te gebruiken.

MESO DICOM-camera’s

MESO compact camera: gebruiksgemak, veilig en breed inzetbaar

In een wereld die in toenemende mate visueler is ingesteld dan ooit, blijft de gezondheidszorg niet achter. En met recht, beelden zeggen meer dan woorden.

MESO maakt het gemakkelijk om beelden op te nemen en die veilig te delen of meteen naar de PACS/VNA te sturen. Het is een geweldige diagnosehulp, ook op afstand. Een beeld is snel gemaakt, verzonden naar een medisch specialist, beoordeeld en conclusies getrokken.

Minimale administratieve last, tijdbesparend, miscommunicatie praktisch uitgesloten en boven dat alles veilig in DICOM format naar de PACS.
Compact en compleet: de MESO DICOM camera compact. Zoomlens, 21 x F.28-5.9. Lichtgewicht: 283.3 gram.

HD-touchscreen 12.2 cm (4.8”), 1280 x 720. Voorzien van ingebouwde flitser.
Groot bedieningsgemak en eenvoud. Aanmaken nieuwe(spoed) patiënt is super eenvoudig en weinig tijdrovend. Voorzien van beveiliging tegen ongeautoriseerd gebruik en uiteraard WiFi (WPA2 Personal +Enterprise).
Sterke vereenvoudiging van procedures, scherpe beeldkwaliteit, intuïtieve bediening en rechtstreekse opslag in PACS/VNA.

De ideale compacte camera voor spoedeisende hulp, dermatologie, wondzorg, cosmetische chirurgie en nog veel meer andere specialismen waarvoor visuele informatie van belang is voor het maken van instant op namen of het vastleggen van ontwikkelingen in een bepaald tijdbestek. De MESO compact camera is inmiddels in tal van Nederlandse ziekenhuizen en instellingen een vaste waarde op tal van afdelingen.
Software updates worden kosteloos en automatisch beschikbaar gesteld via WiFi.

Voldoet aan MDR.

DICOM Camera for use in dermatology

MESO Pro body camera: superieure beeldkwaliteit

Deze camera biedt nog meer mogelijkheden en is nog professioneler dan de compact camera: HL7 interface als optie, mogelijkheid om video-opnamen te maken, barcode (of QR) reader. Met de barcodescanner kan een HL7 koppeling met de HL7 broker tot stand worden gebracht.

Drie mogelijke lenzen: 3 x zoomlens 18-55 mm, F35-5.6. Macro lens 60 mm, F2.8 en groothoeklens 16 mm, F2-4. Mogelijkheid een adapter voor aansluiting met dermatoscoop te monteren.

Elektronische beeldzoeker, ingebouwde flitser en aansluiting voor externe flitser. HD touchscreen, 12,2 cm. (4,8”) 1.280 x 720. Gewicht: 410 gram, exclusief zoomlens van 204 gram.

De MESO Pro Body is een ideaal instrument voor veeleisende specialisten die waarde hechten een breed spectrum van visuele rapportering. Tevens geschikt voor het maken van video-opnamen.
Uiteraard beveiligd tegen ongeautoriseerd gebruik. Gebruiksvriendelijke software.

Voldoet aan MDR.

Om de MESO DICOM camera’s te kunnen gebruiken dient op een station in het WiFi netwerk een software package geïnstalleerd te worden, de DICOM camera server. Dit is een beheeromgeving voor éé n of meer camera’s. Werklijstservers en storage servers van meerdere individuele camera’s kunnen hieraan worden toegekend. Tevens kunnen hier per individuele camera nieuwe gebruikers (met pincode beveiliging) of b.v. study types worden toegekend. Deze DICOM camera servers worden ook ingezet om nieuwe software updates te distribueren

DICOM Camera Pro

MESO IBox Touch DICOM recorder voor endoscopie

Speciaal ontwikkeld voor endoscopie, de MESO IBox Touch recorder. Uiterst praktisch uitgerust met een royaal bemeten touchscreen dat ook met medische handschoenen kan worden bediend.

Net als de fotocamera’s wordt op de IBox Touch gewerkt met een DICOM worklist. Optioneel is er de mogelijkheid om via een HL7 ADT query de patiëntgegevens op te halen. Tijdverlies en vergissingen worden zo voorkomen.

De recorders kunnen worden ingezet voor praktisch elk onderzoek waarvoor beeldvorming van belang is, zoals colposcopie, KNO-onderzoek en MDL.
Intuïtieve bediening via het aanraakscherm of desgewenst met voetschakelaar. Veelgebruikt is de mogelijkheid de processor van de onderzoekstoren te koppelen aan de IBox. Zodoende kunnen twee knoppen op de te gebruiken endoscoop gebruikt worden voor het maken van stills en het starten/stoppen van video opnames. De IBox Touch is OK approved.

De nieuwste versie van de IBox Touch is de 4K uitvoering. Heeft een UHD een beeldvormend apparaat waarvan de opnames naar de PACS/VNA verzonden moeten worden dan is dit de uitvoering die in aanmerking komt. Ingangsmogelijkheden zijn Quad 3G SDI, Dual 6G SDI, of 12G SDI.
Kortom, compleet voorbereid op nieuwe ontwikkelingen die aanstaande zijn.
De recorder is ook geschikt voor instructie doeleinden. Via livestreaming is het mogelijk de live beelden te distribueren naar supervisors of naar de collegezaal.

De IBox Touch en de bijbehorende software zijn MDR approved.

DICOM Camera Pro

Specialiteit
Check + Care is gespecialiseerd in onder meer DICOM, maar ook in de medische xenon verlichting van Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiëntvriendelijk zijn.

Check & Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk