MEDlight lichttherapie

Belichtingsefficiency en
patiëntvriendelijkheid
staan op een hoog peil.

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

MEDlight is een innovatieve Duitse fabrikant van lichttherapiecabines en andere lichttherapie apparatuur. Belichtingsefficiency en patiëntvriendelijkheid staan op een hoog peil.
In 1957 opgericht als Saalmann GmbH, sinds 2010 opererend onder de naam van MEDlight heeft het bedrijf nooit iets ander ontwikkeld en geproduceerd dan dermatologische phototherapie-apparatuur. In 1994 al werd de eerste lichtcabine geïntroduceerd, In 2005 werd de basis gelegd voor de huidige generatie lichtcabines die wereldwijd (in ruim 60 landen) worden ingezet om huidziekten te bestrijden.

In het VK heeft MEDlight een marktaandeel van iets minder dan 100%.

Check + Care representeert MEDlight al gedurende een aantal jaren in Nederland.

Maak hier uw keuze uit het actuele aanbod:

  • PDT Treviolux, compact en mobiel
  • OCTAderm: goed verplaatsbaar scherm voor medische praktijk en thuisgebruik
  • N-LINEpro, in design en techniek afgestemd op patiëntvriendelijkheid en gebruiksgemak en -economie, 40 buizen.
  • N-LINE, even ergonomisch van vormgeving als de N-LINEpro, 28 buizen
  • Hand-voetstraler: in ontwikkeling, prototypes gereed. Productie wordt opgestart.

MEDlight lichttherapie

MEDlight lichttherapie
MEDlight is een innovatieve Duitse fabrikant van lichttherapiecabines en andere lichttherapie apparatuur. Belichtingsefficiency en patiëntvriendelijkheid staan op een hoog peil.

PDT Treviolux
De MEDlight Treviolux PDT combineert veelzijdigheid met patiëntvriendelijkheid en gebruiksgemak.
Met een specifiek spectrum van 630nm. is de Treviolux geschikt voor nagenoeg elke behandeling.

Conventionele PDT voor de behandeling van Actinische Keratose (AKII en III) en het bestrijden van beginnende carcinomen. Om de patiënt te ontzien is het mogelijk een soft start (langzaam opvoeren van intensiteit) in te stellen of anders voor een pulse-behandeling te kiezen.
De hoge maximaal dosering van het 630 nm spectrum (J/cm2) bekort de behandeling tot een minimum.

De MEDlight daglicht PDT is onder meer inzetbaar voor de behandeling van Actinische Keratose (AK1) dankzij het krachtige 630 nm spectrum (J/cm2). Standaardbehandelingen volgens aangemaakt protocol resulteren in nauwkeurig voorspelbare resultaten.

medlight lichttherapie

Faciliteiten
De MEDlight Treviolux is ergonomisch vormgegeven voor een maximaal gelijkmatig resultaat en patiëntvriendelijkheid. Het grote lichtscherm van 250 x 120 mm is gemonteerd op een buigzame arm zodat het gemakkelijk naar het te behandelen oppervlak kan worden gebracht.
De beide zijschermen van het lampenscherm kunnen in een hoek van 45º worden gedraaid om de contouren van het lichaam nauwkeurig te volgen.
De state-of-the art LED-lampen en het speciale focus maken het mogelijk de bestralingscapaciteit nauwkeurig te doseren tot 90mW/cm2.
De veilige levensduur van de lampen is 10.000 bedrijfsuren of meer.

Bediening
Het touchscreen (7”) voorziet in twee functies: daglicht PDT en de standaard PDT. Dosering en intensiteit zijn instelbaar en vaak voorkomende instellingen kunnen worden opgeslagen.
De Treviolux weegt niet meer dan 13 kg, is gemonteerd op een statief dat gemakkelijk kan worden verreden naar een andere locatie, mede door de compacte vormgeving.
De Treviolux PDT is door een pincode beveiligd tegen ongeautoriseerd gebruik. Noodzakelijk onderhoud wordt tijdig aangegeven, zodat veilig gebruik is gegarandeerd.

De MEDlight lichttherapiecabines: ergonomie en patiëntvriendelijkheid

MEDlight bouwt al meer dan 60 jaar medische apparatuur voor therapeutische belichting en die ervaring betaalt zich terug in de vorm van doordachte vormgeving, ingetogen innovativiteit en een grote patiëntvriendelijkheid die internationaal grote waardering geniet.
Met name op het gebied van de lichttherapiecabines heeft MEDlight een grote reputatie verworven.

uxr ushio lights

N-LINEpro belichtingscabine
De N-LINEpro is het topmodel van MEDlight, optimaal in bediening en patiëntvriendelijkheid,
Ergonomische vormgeving, een effectieve belichtingshoogte van 200 cm, intuïtieve bediening.

De N-LINEpro is uitgerust met 40 UV-A, UV-B buizen of een combinatie hiervan, waardoor de behandelingstijd tot een minimum beperkt kan blijven. Voor zowel patiënt als behandelaar een niet te onderschatten voordeel.
Strategisch geplaatste reflectoren versterken de effectiviteit van de lichtbronnen. Geruisloze ventilatoren zorgen voor een zo comfortabel mogelijk klimaat in de cabine. Een geautomatiseerde commentaarstem houdt de patiënt op de hoogte van het verstrijken van de tijd.

Erytheempreventie door gelijkmatige verlichting. De belichting van de onderbenen is verzekerd door de plaatsing van de UV buizen.
De belichting stopt automatisch als de deur wordt geopend of als aan het aanwezige noodstopkoord wordt getrokken.

Ergonomie
De vormgeving van de N-LINEpro is helemaal op de menselijke vorm afgestemd. Er is ruim voldoende plaats om gemakkelijk te kunnen staan. Handsteunen zijn zodanig geplaatst dat de patiënt intuïtief de gewenste houding aanneemt. Lange (200 cm en meer) mensen en patiënten met obesitas ondervinden geen problemen. De vormgeving van de cabine garandeert in alle gevallen een gelijkmatige belichting.

Bediening
Het controlepaneel is ingericht voor intuïtieve bediening. Het werkgeheugen vergroot het bedieningsgemak nog en voorkomt vergissingen. Vier UV-sensoren meten continue de UV- output met een precisie die niet alleen de veiligheid dient, maar ook de nauwkeurigheid van de behandeling bepaalt. Een inspectievenster in de deur is standaard gemonteerd.
De cabine is na gebruik eenvoudig te reinigen en snel weer operationeel.

Exploitatie
De N-LINEpro lichttherapiecabine is uiterst effectief in belichting en maakt daarmee nog meer behandelingen per dag mogelijk.
Het efficiënte bedieningspaneel van de cabine en het werkgeheugen besparen tijd en voorkomen vergissingen.

De cabine is eenvoudig en snel te ontsmetten. De UV buizen zijn afgeschermd door een hygiënische acrylaatplaat.

De toegepaste elektronische starters verlengen de levensduur van de UV-buizen nog eens extra.
Het vervangen van de UV-buizen is eenvoudig. Check + Care levert de UV-A of UV-B buizen in de gewenste aantallen. De TD van Check+ Care installeert de buizen en calibreert vervolgens het dosimetrie systeem.

De reflectoren in de cabine intensiveren de lichtopbrengst en verlagen daarmee de lage energiekosten nog extra en zorgen voor een minimale belichtingstijd.
De cabine is met een pincode beveiligd tegen ongeautoriseerd gebruik.

N-LINE pro belichtingscabine
N-LINE pro belichtingscabine closed

MEDlight N-LINE
De MEDlight N-LINE lichttherapiecabine is efficiënt, patiëntvriendelijk, met lage exploitatielasten. De cabine is helemaal op de menselijke maat en vorm afgestemd. Een lichaamslengte van 200 cm is geen probleem en lijders aan obesitas krijgen in de cabine ook voldoende ruimte om te staan. Ergonomisch geplaatste beugels zorgen ervoor dat de patiënt automatisch de goede houding aanneemt.
De vorm van de cabine volgt de contouren van het lichaam, waardoor de belichting gelijkmatiger is: erytheempreventief.

De werking van de 28 UV buizen van de cabine wordt nog versterkt door strategisch geplaatste reflectoren, waardoor de behandelingsduur tot een minimum kan worden beperkt. De UV buizen in de cabine zijn zodanig geplaatst dat ook de onderbenen voldoende behandeld worden.
Naar wens van de opdrachtgever is de lichtcabine voorzien van 28 UV-A of UV-B buizen of van 2 x een combinatie van 14 UV-A en UV-B buizen.

Ergonomie
De MEDlight N-LINE lichttherapiecabine biedt voldoende ruimte aan patiënten van praktisch elk postuur. Ergonomisch geplaatste handgrepen zorgen ervoor dat de patiënt automatisch de gewenste positie aanneemt. Het geluidsniveau is laag. Door de vorm van de cabine en de ingebouwde reflectoren blijft de behandelduur beperkt. De belichting stopt automatisch zodra de deur wordt geopend, van binnenuit of buitenaf. De 28 belichtingsbuizen zijn afgeschermd d.m.v. een acrylaatplaat. Het aantal buizen, gecombineerd met de strategisch geplaatste reflectoren zorgt voor korte behandelingstijden.

Bediening
De N-LINE belichtingscabine is voorzien van een display met een stap voor stap behandelingsprogramma. Vier sensoren meten continue de UV-output van de belichting met een precisie die niet alleen de veiligheid dient maar ook nauwkeurigheid van de behandeling ten goede komt.

Een inspectievenster maakt toezicht op het proces mogelijk.

De cabine is eenvoudig en snel te ontsmetten, de UV buizen zijn afgeschermd door een hygiënische acrylaatplaat.
Ook deze cabine is met een pincode beveiligd tegen ongeautoriseerd gebruik.

Exploitatie
De N-LINE belichtingscabine is uiterst effectief in belichting, maakt daarmee meer behandelingen per dag mogelijk.
Het efficiënte bedieningspaneel van de cabine en het werkgeheugen besparen tijd en voorkomen vergissingen.

De cabine is eenvoudig en snel te ontsmetten, de UV buizen zijn afgeschermd door een hygiënische acrylaatplaat.

De toegepaste elektronische starters verlengen de levensduur van de UV-buizen.
Het vervangen van de UV-buizen is eenvoudig en wordt door de TD van Check + Care verricht, inclusief het calibreren van de UV A en UV B buizen volgens het dosimetrie syteem.
De reflectoren in de cabine intensiveren de lichtopbrengst en verlagen daarmee de energiekosten en optimaliseren de behandeltijd.

MEDlight N-LINE
bediening

Octaderm
De OCTAderm van MEDligt is een menshoog bestralingsscherm, voorzien van 8 UV-A of UV-B (311 nm) buizen, die veilig achter een acrylaatscherm in het frame zijn geplaatst. De OCTAderm vraagt weinig ruimte en is eenvoudig te bedienen.

Als enige in zijn soort is de OCTAderm voorzien van een sensor die de vooraf ingestelde dosering bewaakt. Geprogrammeerde behandelingen met geheugenfunctie voorkomen vergissingen en bevorderen de patiëntveiligheid nog eens extra.
Beveiligd tegen ongeautoriseerd gebruik.
Effectieve belichting, mede dankzij de strategisch geplaatste aluminium reflectoren die de lichtopbrengst versterken en de verbruikskosten verlagen. Elektronische starters verlengen de levensduur van de UV buizen.
Door het compacte formaat en de nauwkeurige instelbaarheid van de dosering is de OCTAderm ook geschikt om veilig thuis te gebruiken.
Lage gebruikslasten, lange levensduur en hoge patiëntvriendelijkheid.

MEDlight Hand- Voet belichting.
MEDlight heeft een compleet nieuwe hand- en voetbelichtingsunit ontwikkeld, de N-LINEt die echter voorlopig nog niet in productie is genomen. Dat zal naar verwachting in het vierde kwartaal van dit jaar gebeuren.
Het nieuwe ontwerp is echter dermate veelbelovend dat het meer dan zinvol is de introductie af te wachten. Nieuwe features!
Binnenkort meer.

octaderm

Psoriasiskam
MEDlight ontwikkelde een patiëntvriendelijke, ergonomische en efficiënte psoriasiskam voor gebruik in kliniek of thuis.
Keuze uit UVB of UV-311 nm, licht in gewicht, gemakkelijk te reinigen. Door hoge intensiteit kunnen de behandeltijden beperkt blijven, meestal is een belichting van 6 – 8 minuten voldoende.
Geschikt voor de hoofdhuid, oksels, nagels onder meer.
Rechtstreeks bestellen?

Psoriasiskam Vrouw Kamt Haar
Nieuwsbericht.
Na het vaccineren in VK: MEDlight installeren

In het Verenigd Koninkrijk maken de ziekenhuizen zich weer op om na de Coronapandemie de reguliere zorg weer op te starten. Onze Engelse collega’s kregen het enorm druk met het installeren van MEDlight cabines om de grote behoefte (inhaalvraag) aan dermatologische behandelingen weer aan te kunnen.

medlight-cabin

Specialiteit
Check + Care is gespecialiseerd in onder meer DICOM, maar ook in de medische xenon verlichting van Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiëntvriendelijk zijn.

Check + Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk