Visuele registratie

Check + Care is dermatologen,
plastisch chirurgen, wondverzorgers
en MDL-specialisten van dienst

Visuele registratie + archivering

Dermatologie + Endoscopie (o.m.) anamnese

Dermatologische lichttherapie

Check + Care is dermatologen, plastisch chirurgen, wondverzorgers en MDL-specialisten van dienst met instrumenten die diagnoses en anamneses niet alleen vergemakkelijken door haarscherp in beeld te brengen, maar de werkefficiëntie verhogen door de beschikbaarheid van DICOM worklists, beveiligde data-opslag (Meso en Demetra) en soms zelfs vergelijkingsmogelijkheden of diagnosehulp (Demetra).

De analoge optische instrumenten van Heine zijn in brede kring door en door vertrouwd. Veel KNO-artsen, oogartsen, anesthesisten, en dermatologen zijn reeds vanaf hun opleiding bekend met het merk. Inmiddels heeft de conventionele techniek van Heine een digitaal alternatief gekregen.

Want met de introductie van de Demetra krijgen niet alleen dermatologen, maar ook plastisch chirurgen en wondverzorgers een instrument in handen dat niet alleen meer huidoppervlak in beeld brengt, maar dat ook nog eens middels autofocus scherper doet en dat desgewenst van een schaalverdeling wordt voorzien. Vergelijkingsmogelijkheden, twee of meer beelden naast elkaar, maken het mogelijk ontwikkelingen nauwkeurig te volgen. De invoer van patiëntgegevens faciliteert het maken van een worklist en veilige efficiënte opslag van beelden.

De diagnostische voordelen van de MESO-camera’s en de MESO IBox recorders zijn inmiddels bij tal van Nederlandse ziekenhuizen goed bekend.
De camera’s en recorder werken met een DICOM (of HL7) worklist, verzenden beelden naar PACS/VNA, maar ook is het mogelijk om bijvoorbeeld in de Spoedeisende Hulp een opname te maken met Compact of de PRO-camera en dat beeld ter beoordeling veilig en beschermd door te sturen naar een dienstdoende specialist voor oordeel of instructie.

Videoregistraties met de MESO IBox gedurende inwendig onderzoek kunnen desgewenst ook worden gebruikt om stills te maken.
Diagnotiseren, de beelden delen voor overleg of voor instructieve doeleinden: de MESO-recorder maakt het mogelijk. Veilige opslag in PACS/VNA.
Heine, met analoge en Demetra met digitale technieken maken het de dermatoloog mogelijk om zich een oordeel te vormen op grond van superieure lens- en lichttechniek.

Een groot voordeel van zowel MESO als van Demetra is dat de resultaten van het onderzoek meteen vastgelegd kunnen worden. Veilig worden verzonden naar PACS/VNA (MESO) of opgeslagen in het patiëntendossier in de cloud van Demetra. In elk geval: beschikbaar voor consultatie, meteen of in een later stadium, veilig afgeschermd voor onbevoegden.

Verlichting speelt een belangrijke rol in bijna alle vormen van diagnotisering. Check + Care heeft voor elke medische lamp, van microscoop tot en met endoscopie lichtbron een adequate vervanger van hetzelfde merk of van een alternatieve producent met minimaal gelijke waarden.
Het Japanse Ushio levert ook een waardevol aandeel in de diagnostiek, met onder meer speciale xenon lampen voor microscopie en voor endoscopie.

HEINE-Dermatoscope-DELTA20T copy
meso cam

Specialiteit
Check + Care is gespecialiseerd in onder meer DICOM, maar ook in de medische xenon verlichting van Ushio.

Check + Care is techniek gedreven.
We leveren, installeren, instrueren en onderhouden complexe producten voor de medische praktijk die zonder uitzondering zeer gebruikers- en vaak tevens patiëntvriendelijk zijn.

Check & Care

Ondersteunende techniek voor de medische praktijk